Haptijn


Zandheide 43 2243 Pulle/Zandhoven
03 484 48 39 Klik om te bellen

Haptonomische begeleiding op maat (haptotherapie)
Lichamelijke en emotionele problemen aanpakken
met Fidèle de therapiehond als assistent

Over Haptijn

May Somers, orthopedagoge, volgde de opleiding tot haptonoom bij het Wetenschappelijk Instituut voor Authentieke Haptonomie in Nederland. Ze begeleidt je op een zachte manier dichter naar jezelf: wat wil je en wat voel je echt?

Haptotherapie kan helpen voor mensen die lichamelijk en of emotioneel vastgelopen zijn, bijvoorbeeld bij burnout, relatieproblemen, depressie, een laag zelfbeeld of bij rouwverwerking.

De begeleiding kan ondersteund worden door therapiehond Fidèle.

May biedt ook haptonomische zwangerschapsbegeleiding.

Bekijk ook de website, www.haptonomiehaptijn.be.

Individuele begeleiding
In de haptonomische begeleiding ontdek je wat er speelt in je leven en hoe je ermee kan omgaan. Je leert voelen wie je vanbinnen bent en wat bij je past. Zo groeien je zelfbeeld en je zelfvertrouwen.

Je zal leren op je eigen manier omgaan met jezelf, met anderen en met situaties in je leven.

Haptotherapie kan zinvol zijn bij:
- Burnout
- Stress
- Depressie
- Rouwverwerking
- Traumaverwerking
- Hooggevoeligheid (HSP)
- Angsten
- Faalangst
- Relatieproblemen
- Minderwaardigheidsgevoel
- Assertiviteitsproblemen


Therapiehond
Als je daar zin in hebt, kan Fidèle, mijn therapiehond, bij de begeleiding aanwezig zijn.

De aanwezigheid van de hond breekt het ijs, zorgt voor afleiding bij stressvolle situaties, maar het is meer dan een aai- of knuffelhond. Omdat honden heel eerlijke voelers zijn, komt hij je troosten, of kan hij ook gevoelens spiegelen. Op die manier is Fidèle een volwaardig assistent in de therapie.

Zwangerschapsbegeleiding
Een zwangerschapsbegeleiding via haptonomie versterkt al voor de geboorte de gevoelsmatige band met jullie kindje. Je leert je kindje te dragen in het midden van je buik, en je leert te vertrouwen op je eigen kracht en intuïtie. Ik geef je een aantal praktische tips mee voor zwangerschap en bevalling.

Ook als partner zal je leren ervaren hoe je er kan zijn voor vrouw en kind. Hoe je het comfort van de mama kan verhogen en haar tegemoetkomen in het dragen van jullie kind. Tegelijk bouw je al een band op met je ongeboren kindje, je maakt zelfs echt contact.

Dit is geen standaard zwangerschapsbegeleiding. De begeleiding wordt afgestemd op jullie als koppel en op jullie relatie die tijdens deze periode sterk kan veranderen en aan diepte kan winnen. Jullie zullen ook leren omgaan met deze veranderingen.

Hoe werd ik haptonoom?
Wat mij aantrok in de haptonomie, is dat de gevoelsbeleving helemaal centraal staat, en ook hoe mensen omgaan met zichzelf en met anderen.
Hapto- komt van het Griekse woord voor aanraken. Een haptonoom werkt via aanrakingen. Geen massage, maar een manier om te laten voelen waar en hoe jij jezelf blokkeert, jezelf inhoudt, niet bij je gevoel bent. Ik breng je in contact met die gevoelens, en we praten van mens tot mens.

Een klant van me zei over de therapie: “Je kan dat niet vertellen, je moet dat voelen.”

 

Foto's

Therapiehond Fidèle

Haptijn in het kort

's avonds geopend

Ja

In het weekend geopend

Ja

Werkzame personen

Vrouw

Onze locatie

Haptijn


Zandheide 43 2243 Pulle/Zandhoven
03 484 48 39 Klik om te bellen